Ο Διευθυντής του Cedefop, Τζέιμς Καλέγια συναντήθηκε την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση και συζήτησαν θέματα σχετικά με την ανεργία, τη μαθητεία και την αγορά εργασίας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους με κοινές δράσεις ανάμεσα στο Cedefop και τον ΟΑΕΔ σε μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας και υποστήριξης των Ελλήνων με χαμηλές δεξιότητες.

Ο κ. Βρούτσης παρουσίασε το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», ένα εργαλείο που επιτρέπει την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των ευκαιριών απασχόλησης, των απολύσεων ακόμα και του ύψους των μισθών ενός μεγάλου αριθμού επαγγελμάτων διαφόρων οικονομικών κλάδων. Αυτό το εργαλείο επιτρέπει στο υπουργείο Εργασίας το σχεδιασμό βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων για τη μείωση της ανεργίας και την παροχή των κατάλληλων δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στην αγορά εργασίας.

Ο Διευθυντής του Cedefop πληροφόρησε επίσης τον υπουργό για ένα διεθνές συνέδριο με θέμα τη μαθητεία που διοργανώνει ο οργανισμός στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2014.

Press release details

Press release type

Tniżżil

Δελτίο Τύπου

EL