Политиката на Cedefop за набиране на персонал има за цел подбор на квалифициран персонал с висока степен на професионална подготовка. С оглед постигането на тази цел процедурите по подбор са рационализирани и гарантират максимална степен на прозрачност и равно третиране на всички кандидати.

Тъй като Cedefop е агенция на Европейския съюз, условията за наемане на работа съответстват на Правилника за длъжностните лица и условията за работа на другите служители на Европейските общности. Cedefop предлага конкурентно заплащане, което е освободено от национално данъчно облагане, както и привлекателни допълнителни придобивки, които съответстват на получаваните от длъжностните лица на Европейския съюз. Наред с горното Cedefop предлага международна работна среда и възможности за обучение и развитие.

Downloads

Privacy Statement - Selections & Recruitments

EN

Cedefop guide for external applicants

EN

General implementation provisions for temporary staff

EN

General implementation provision - Contract agents

EN

Photo: © Spyros Ignatiadis

Животът в Солун

Солун е вторият по големина град и пристанище на Гърция. Той е известен с богатото си културно и историческо наследство, както и с оживения си начин на живот. Центърът на града се намира между една дълга и красива брегова линия и замъците в стария град.

Има тихи квартали далеч от центъра, както и по-оживени централни зони. Солун е средище на два университета, в това число и най-големият университет в Гърция — Аристотеловия университет.

Намира се в близост до многобройни забележителности, сред които митичната планина Олимп, популярните туристически дестинации на Халкидическия полуостров с планината Атон и останки от кралските дворци на македонските царе, най-известният от които е Александър Велики. Солун се заобиколен от планини с изобилие от дива природа. Районът е с приятен средиземноморски климат и има безкрайни плажове.

Междуселищният автобусен транспорт в Солун, железопътната мрежа и пристанището свързват града с вътрешността на страната и островите. Летището предлага връзка с различни вътрешни и международни дестинации. Градът е и основният вход към Северна Гърция и Балканите, докато магистралата Егнатия Одос го свързва с Турция на изток и с Италия на запад (с ферибот).